Bussit Helsinki-Vantaa lentokentälle

Matka tiedossa? Tältä sivulta löydät tietoa kuinka saavuttaa lentoasema bussilla tai junalla. Listaamme kaikki junat ja bussit Helsinki-Vantaa lentoasemalle.

Matkustaminen lentoasemalle

Helsinki-Vantaan lentoasema sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Helsingin keskustasta.  Helsinki-Vantaalle on suorat bussiyhteydet esimerkiksi Tampereelta ja Turusta. Junalla liikkuessa vaihto tehdään lähiliikenteen junaan Helsingin päärautatieasemalla, Pasilassa tai Tikkurilassa. Koko matkan voi ostaa VR:n verkkokaupasta.

Kaikki junat ja bussit lentoasemalle yhdestä paikasta

Junien ja bussien hintasesurantasivusto Matkakeisari.fi kertoo kaikki junat ja bussit Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Linkkiä klikkaamalla näet kaikki valitsemasi kaupungin ja Helsinki-Vantaan lentokentän väliset bussi- ja junayhteydet tältä päivältä.

Mikäli lähtökaupunkisia ei ollut listattuna, voit syöttää sen alla olevaan laatikkoon ja painaa “Hae”-painiketta.

Jos hakukone ei löydä suoria yhteyksiä lentoasemalle, on paras tapa matkustaa Helsinkiin ja sieltä eteenpäin lähijunalla tai bussilla lentoasemalle. Katso alta mitä vaihtoehtoja on matkustaa Helsingistä lentoasemalle.

Bussit Helsinki-Vantaa lentokentälle

Suurista kaupungeista (mm. Turku, Tampere, Jyväskylä, Lahti, Oulu, Mikkeli, Kuopio) on suoria tai vaihdollisia bussiyhteyksiä Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Lähes kaikki kaukkoliikenteen linja-autoliikennöitsijät järjestävät pikavuoroja Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Bussimatkoja lentoasemalle voi ostaa viideltä eri liikennöitsijältä: MatkahuoltoOnnibus,  Pohjolan Liikenne, Savonlinja ja PoriExpress (vain Pori ja Forssa).

Kaukoliikenteen bussipysäkit sijaitsevat Helsinki-Vantaan lentokentällä terminaalien 1 ja 2 välittömässä läheisyydessä.

Junat Helsinki-Vantaa

Helsinki-Vantaan lentoasemalle voi ostaa junalipun VR:n verkkokaupasta tai lipunmyyntipisteistä. Suoria yhteyksiä lentoasemalle ei ole, vaan vaihto tapahtuu Tikkurilassa, Pasilassa tai Helsingin päärautatieasemalla. Matkustaa voi samalla kaukoliikenteen junalipulla, kunhan lippu on ostettu Helsinki-Vantaalle asti.  Voit matkustaa millä tahansa lentoasemalle vievällä lähijunalla (I ja P -junat), joka lähtee 1h 20min sisällä kaukoliikenteen junan saavuttua vaihtoasemalle. Juna-aseman sisäänkäynti sijaitsee lentoasemalla terminaali 1:n ja 2:n välissä. Lisätietoa voi lukea VR:n kotisivuilta.

 

Bussit, junat ja taksit Helsingistä lentoasemalle

Rautatieaseman ja lentoaseman välillä liikennöi I ja P -lähijunat. Lisäksi välillä liikkuu useita busseja.  Katso Finavian sivuilta tarkemmat tiedot lähijunista ja -busseista. Lisäksi voit käyttää HSL Reittiopasta löytääksesi sinulle sopivimman lähiliikenneyhteyden.

Lähiliikenteen bussien ja junien lisäksi perille pääset taksilla.  Katso yhteystiedot ja tilauohjeet Taksi Helsingin sivuilta. Taksin hinta rautatieasemalta Helsinki-Vantaalle on noin 40€.

2 vastausta artikkeliin ”Bussit Helsinki-Vantaa lentokentälle”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.