Suomen Suurimmat Opiskelijabileet 2017

Matkakeisari on listannut yhteen kaikki Suomen Suurimmat Opiskelijabileet paikkakuntineen ja tapahtuma-ajankohtineen.

Tiesittehän, että Keisarimmekin on ollut joskus opiskelija. Akateemisen osaamisensa ohella hän on myös käyttänyt opiskeluvuotensa ”verkostoitumiseen” ja opiskelijaelämän alakulttuurin tutkimiseen näköalapaikalta  eli opiskelijatapahtumista. Vaikka Keisarin koulut onkin jo käyty, se ei tarkoita, että  hupi olisi keltään muulta pannassa.

Valitettavasti ihan kaikkia kissanristiäisiä Matkakeisari ei ole listannut tai ole osannut huomioida listauksessaan. Mikäli koet vääryyden tapahtuneen jonkun bileen poisjättämisen osalta, laita blogiimme kommenttia aiheeseen liittyen. Koitetaan korjata asia ja listata tapahtumasi muiden häppeninkien joukkoon heti pikaa!

Lisäksi joukkoon on saattanut tupsahtaa pari, ei niin bileenomaista tapahtumaa, mutta ajattelimme niiden olevan mainitsemisen arvoisia. Enjoy!

——————————————————

Tammikuun opiskelijabileet

Valitettavasti tipattoman aikaan Suomessa ei suurempia opiskelijarytkeitä ole missään 🙁

Helmikuun opiskelijabileet

4.-5.2.2017, Goom, Turku (FB)
9.2.2017, Pikkulaskiainen, Turku (FB)
11.2.2017, Akateemisen kyykän MM-kilpailut, Tampere (FB)
24.-26.2. 2017, Poronkusema Rovaniemi, (FB)
28.2.2017, Laskiaisrieha, Helsinki (FB)

Maaliskuun opiskelijabileet

15.3.2017, Pörssin perinteinen rinnerieha, Jyväskylä (FB)
23.3.2017, Idän munajahti – appro, Helsinki (FB)
22.3.2017, Kertun kepittäjäiset, Helsinki (FB)
22.3.2017, Aleksanterinkadun appro, Lahti (FB)

Huhtikuun opiskelijabileet

6.-7.4.2017, Wykypäivä, Vaasa (FB)
13.4.-2.5.2017, Suomen Pisin Wappu,  Lappeenranta
22.4.2017, Ylonz, Helsinki (FB)
27.4.2017, Jokikadun appro, (FB)Porvoo
30.4.2017, Vapun lakituksia ympäri Suomea

Toukokuun opiskelijabileet

11.5.2017, Akateeminen Aurajoki Laivuritutkinto, Turku (FB)

Syyskuun opiskelijabileet

19.9.2017, Kauppakadun Improbatur, Kuopio (FB)
29.9.2017, Fuksiseikkailu, Helsinki
28.9.2017, Hervannan Humala Hyppely, Tampere (FB)

Lokakuun opiskelijabileet

4.10.2017, Limeksen appro, Helsinki (FB)
5.10.2017, Kauppakadun appro, Jyväskylä (FB)
12.10.2017, Hämeenkadun appro, Tampere (FB)

Loppuvuoden opiskelijabileet

6.12.2017, Ylioppilaskuntien marssit useissa opiskelijakaupungeissa
30.11.-1.12.2017, Luonnontieteilijöiden jouluristeily, Turku (FB)


——————————————————

Eikä siinä vielä kaikki! Keisari on myös antanut omat, TOP6-Opiskelijatapahtumaa sinun avuksesi, jotta pääset alkuun opiskelijarientoihin tutustumisessa.

Matkakeisarin TOP6 Opiskelijabileet

 

6. Poronkusema

Okei, nimensä puolesta tapahtuma ei viittaa eläimiin tai eritteisiin. Kyseessä on rovaniemeläisten omaperäinen nimitys Pohjois-Suomen suurimmalle opiskelijabileille. Tapahtuman luonne on rastikisa ja kisan mitta on.. Noh, mikäs muukaan kuin, Poronkusema. Tapahtuma on kolmipäiväinen repäisy, joten Pohjois-Suomalaisille tuttua raavasta rohkeutta vaaditaan tapahtumasta selviytymiseen.

5. GOOM

aka Gaistapäisen Onnellisten Opiskelijoiden Meriodysseia, sekainen ja alkoholin huuruinen risteilymatka Helsingin ja Tukholman välillä on niitä kerran elämässä kokemuksia. Tällä reissulla toogat ja seppeleet ovat vaan ylimääräisinä estoina, kun opiskelijat valtaavat risteilyaluksen itselleen. Suomen suurin yksittäinen opiskelijaristely takaa yhdet elämäsi värikkäimmät kaksi päivää vetten päällä.

4. Helsinginkadun Appro

PK-seutulaisten ja Etelä-Suomalaisten Helsingin Kalliossa kiertävää Approa voidaan tituleerata yhdeksi Suomen komeimmaksi approksi. Ei siksi, että tapahtuma järjestetään boheemilla pääkaupunkiseutumme lähiössä, vaan siksi, että PK-seutu viehättää approajia ympäri Suomen. Helsinginkadun Appro on kävijämäärältään yksi Suomen suurimpia approja.

3. Akateemisen Kyykän MM-kilpailut

Vuonna 1966 aloitetut, hyvin formaalit akateemisen kyykän MM-kilpailut järjestetään kiertävinä kilpailuna ympäri Suomea. Tätä urheiluhullun haalarikansan kilpailua on niin ikään vietettu niin Tampereella kuin Turussa ja välillä Itä-Suomessa Lappeenrannassakin. Palkintona on kunnian ja maineen lisäksi mahtava pysti, mitalit, rahapalkintoja ja ilojuomaa. Ja koska on kyse opiskelijatapahtumasta, perinteisesti urheilun juhla päätyy jatkobileisiin.

2. Kauppakadun Appro

Joku saattaa luulla, että Matkakeisarin tiimi suosii jollain tavalla Jyväskyläläistä tapahtumaa. Ja tottahan se on. Matkakeisarin tiimistä 3/4 osaa on Jyväskylästä, joten olisi hullun kurista jättää mainitsematta kyseisen paikan antimista. Kauppakadun Appro on Keski-Suomen suurin ja kostein Appro, jota ei kannata missata.

1. Pikkulaskiainen

Keisarin All-time-favorite, Turussa järjestettävä Pikkulaskiainen yhdistää lapsenomaisen uteliaisuuden ja insinöörimäisen pelle pelottomaisuuden omaperäisimmän kelkan rakentamisessa. Pikkulaskiainen alkaa perinteikkäästi Turun Puolalanpuistosta ja jatkuu baarikierroksen merkein Turun keskustan opiskelijaystävällisissä kuppiloissa.  Matkakeisarin ”isien” joukosta yksi on käynyt Pikkulaskiaisessa 4 kertaa.

Opiskelijabileet paljussa
Paljuilua Puolalanpuistossa

JOKERI: Lappeenrannan Vappu

Tiesitkö, että Matkakakeisarin luojista kolme kaverusta on opiskellut Lappeenrannassa? Tämä trivia selittänee valintamme Keisarin opiskelijarientojen Jokeri-valinnaksi.

Lappeenrannan vappua ei voi pitää vain yksittäisenä yhden tai kahden päivän opiskelijabileinä. Lappeenrannassa nimittäin vietetään Vappua koko huhtikuun ajan alkaen aina huhtikuun ensimmäisestä viikonlopusta loppuen työväenjuhlaamme vappuun. Lappeenrannan kuukauden mittaisen vapun aikana aktiviteettia ja tapahtumaa riittää itse kullekin, olitko sitten kiinostunut sitseilystä, kyykkä- tai polkuautokisoista, baariapproista tai muusta opiskelija-aktiviteeteista.

Lappeenrannan Vapun organisointi ei ole ainoastaan yhden opiskelijaryhmän tai paikallisesti kutsutun ”killan” vastuulla, vaan jokainen opiskelija-aktiiviryhmä järjestää omia rientojaan jatkuvalla syötöllä tuon huhtikuun ajan. Mikäs sen parempi tapa alkaa lopettelemaan kuluvaa opiskeluvuotta kuin viettää vappua kuukausi putkeen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.